ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KLİNİK MÜHENDİSLİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KLİNİK MÜHENDİSLİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

3 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliği yayımlanan Erciyes Üniversitesi Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERKAM)’ın bina inşaatını HASÇELİK Şirketler grubu üslenmiştir. Mart 2010’da temeli atılan binamız, Ocak 2011’de bitirilerek üniversitemize bağışlanmış ve 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL’ün katılımıyla 11 Nisan 2011 tarihinde resmi açılışı yapılan merkezimiz hizmet vermeye başlamıştır. Hayırseverler aynı zamanda kalibrasyon ve eğitim-öğretim laboratuvarlarında kullanılacak olan cihazları da üniversitemize bağışlamışlardır. Merkezimizin laboratuvar ve atölyelerini içeren bina kapalı alanı yaklaşık olarak 1400 m2’dir.

Merkezimizin temel amaçları; tıbbi teşhis ve tedavi amaçlı cihaz teknolojilerinin geliştirilmesinde, bakımında ve işletilmesinde mühendislik bilgi birikimi ve tekniklerini kullanarak sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini arttırmak, Biyomedikal mühendisliği alanında araştırma potansiyelini geliştirmek, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve diğer sağlık bilimlerinin Anabilim ve Bilim Dallarıyla, Mühendislik Fakültesi ve diğer ilgili Fakülte ve bölümler arasında işbirliğini tesis ederek yüksek lisans ve doktora çalışmaları yoluyla bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak ve tıbbi teknolojinin gelişmesinde katkı sağlamak, Biyomedikal Mühendisliği ve MYO Biyomedikal Cihaz Teknoloji öğrencilerine, ilgili birimlerle koordinasyon halinde staj ve/veya uygulama dersleri imkanı oluşturmak, pratik ve güncel bilgilere ulaşmalarını sağlamak, Biyomedikal Mühendisliği eğitim-öğretimine katkıda bulunmaktır.

BİRİMLER

1- Ar-Ge

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve diğer sağlık birimlerinin Anabilim ve Bilim Dallarıyla, Mühendislik Fakültesi ve diğer ilgili Fakülte ve bölümleri arasında işbirliği tesis edilerek bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunulan ve tıbbi teknolojinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir birimdir.

2- Kalibrasyon, Bakım – Onarım

Bu birimde üniversitemize alınan tıbbi cihazların muayene/kabul, montaj ve kurulum aşamalarında görev alınarak teklif edilen cihazlarının uygunluğu kontrol edilir. Tıbbi cihazların amaca uygun, verimli çalışıp çalışmadığı takip edilerek, gerekiyorsa onarım yapılır veya yaptırılır. Periyodik bakım sözleşmeli cihazlara yapılan bakım/onarım işlemleri ve süreleri takip edilir, bakım çalışmalarına katılarak kurumun çıkarları korunmaya çalışılır. Arızalı cihazlar konusunda teknik inceleme yapılır ve Teknik Servis Raporu hazırlanır. Kalibrasyon gerektiren Tıbbi Cihazların kalibrasyon ölçümleri yapılır.

3- Eğitim

Biyomedikal Mühendisliği ve MYO Biyomedikal Cihaz Teknoloji öğrencilerine, ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak staj ve/veya uygulama dersleri imkanı oluşturulduğu, öğrencilerin pratik ve güncel bilgilere ulaşmalarının sağlandığı birimdir.

 

Web Sitesi

YAZAR : Ali Celal

Elektronik Mühendisi / E.Üni. Kalibrasyon Lab. Sorumlusu / Biyomedikal Kalibrasyon Laboratuvarı Sorumlu Müdürü (Sağ.Bak.) / X-Işınlı Görüntüleme Sistemleri Test Kontrol ve Kalibrasyon Uzmanı (Sağ.Bak.) / Ultrason-Doppler Sistemleri Test Kontrol ve Kalibrasyon Uzmanı (Sağ.Bak.) - Hatalı veya kaldırılmasını istediğiniz sayfaları diyot.net@gmail.com bildirin

BU YAZIYI DA İNCELEDİNİZ Mİ ?

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KLİNİK MÜHENDİSLİĞİ

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Klinik Mühendisliği : doktor, hemşire ve sağlık personelinin kullandığı tıbbi …

Bir cevap yazın